مطالعات ژئوتکنیک و زمین‌شناسی

بررسی ساختگاه و آزمایش‏های آزمایشگاهی بر روی خاک آن، دو مورد از اساسی‌ترین جنبه‏‌های هر پروژه عمرانی و معدنی بوده و تاثیر مستقیمی بر امکان‏پذیری فنی و بهینه‌شدن هزینه‏‌های مربوط به پروژه دارد. این دو مهم با انجام مطالعات ژئوتکنیک در ساختگاه میسر است. هدف از این مطالعات، تعیین پارامترهای مورد نظر به منظور طراحی فونداسیون، سازه‏‌های زیرزمینی و زیرساخت‏ها و تخمین ریسک‏های ژئوتکنیکی، زیست محیطی، ژئولوژیکی و هیدروژئولوژیکی برای انسان و محیط می‌‏باشد.

انجام مطالعات و خدمات ژئوتکنیک از ابتدایی‌‏ترین مرحله تا آخرین بخش ( ارائه گزارش نهایی مطالعات) توسط اکیپ‏های مجرب و مجهز شرکت ساخت و مدیریت لیماک قابل انجام است. تمامی عملیات و آزمایشات بر اساس استانداردهای رایج دنیا به انجام می‏‌رسد که خلاصه‏ای از این موارد به شرح زیر قابل ارائه است:

  • مطالعات میدانی شامل حفاری، نمونه‌­برداری آزمایش‌­های صحرایی، آزمایش‌­های آزمایشگاهی و تحلیل­‌های مورد نیاز
  • مطالعات صحرایی شامل حفر گمانه‌های شناسایی، انجام آزمایش‌های برجا مانند SPT، Vane، پرسیومتر، برش مستقیم در محل (جهت تعیین میزان چسبندگی خاک­‌های درشت­‌دانه و سیمانته)، بارگذاری صفحه، اندازه‌گیری نفوذپذیری (لوژان و لوفران)، تعیین مقاومت الکتریکی، آزمایش‎های ژئوفیزیک تعیین سرعت موج برشی (Downhole – Crosshole)
  • مطالعات هیدرولوژی
  • مطالعات لرزه خیزی

گودهای ساختمانی و شیروانی‏‌های خاکی

محدودیت در گسترش جانبی و ارتفاعی ساختمان‌‏ها یکی از موضوع‏ات مورد بحث در ساخت و سازهای شهری است. ارزش بالای ساختمان در محیط‏‌های شهری و در نتیجه تمایل مالکین به استفاده حداکثری از مساحت زمین، موجب شده است تا بسیاری از سازه‏‌ها به جای گسترش جانبی و رو به بالا، گسترش رو به پائین داشته باشند. لذا مسئله گودبرداری و حفاظت از گود که مهندسین ژئوتکنیک علم حاکم بر آن را از گذشته در مسائلی مانند پایداری شیروانی‏های خاکی به کار گرفته بودند، موجب گشوده شدن باب جدیدی شد که در نتیجه برای حل چنین مسائلی نیاز به ابداع روش‏‌ها و تکنیک‏های نوین در مهندسی ژئوتکنیک وجود داشت. این شرکت با تکیه بر دانش فنی و استفاده از نرم‏‌افزارهای قدرتمند طراحی دو بعدی و سه بعدی، آماده خدمت‏‌رسانی در طراحی و اجرای گودهای ساختمانی و شیروانی‏های خاکی می‌‏باشد.

  • پایدارسازی شیروانی خاکی و زمین لغزش
  • پایدارسازی و کنترل تغییر شکل‏های گود با استفاده از نیلینگ، انکراژ و اجرای شمع
  • پایدارسازی گود و اجرای همزمان سازه با استفاده از روش Top-Down
  • پایش تغییرشکل‏های گود با استفاده از ابزارگزاری و میکروژئودزی

طراحی و نظارت اجرای ژئوتکنیکی

طراحی و اجرای سازه‏‌های ژئوتکنیکی همواره یکی از مسائل دغدغه‌آفرین در مهندسی عمران بوده است. ناشناختگی و متغیر بودن ویژگی‏‌های خاک به این پیچیدگی می‏‌افزاید. وجود کارشناسانی خبره در طراحی سازه‏‌های ژئوتکنیکی و همچنین در زمان اجرای طرح‌‏ها، سبب اطمینان از عملکرد مناسب سیستم و صرفه‌‏جویی اقتصادی و زمانی در انجام پروژه‏‌ها خواهد شد. این شرکت با تکیه بر دانش فنی و تجربیات میدانی مدیران خود و همچنین ارتباط نزدیک با دانشگاه‏‌های معتبر، آماده ارائه خدمات در زمینه طراحی و نظارت اجرای ژئوتکنیکی می‏‌باشد.

  • طراحی، اجرا و نظارت در پروژه‌های بسترسازی
  • بهسازی خاک‌های مسئله‌دار با استفاده از روش‌های مختلف نظیر ریزشمع (Micro Piles)، ژئوسنتتیک‌ها (Geosyntethics)، اختلاط عمیق (Deep Soil Mixing)، تراکم دینامیکی خاک (Dynamic Compaction)، پیش‌بارگذاری (Preloading) و ستون‎سنگی (Stone Columns)
  • طراحی، اجرا و نظارت سازه‌های دیوار حائل و خاک مسلح
  • طراحی، اجرا و نظارت سیستم فونداسیون عمیق

فونداسیون عمیق (شمع)

در صورتیکه خاک زیر پی قابلیت باربری نیروهای وارده از طرف سازه را نداشته باشد برای انتقال تنش‌ها به عمق زمین باید از شمع‌ها که ستون مانند و باریک هستند استفاده کنیم. این گونه پی‌ها برای مقابله با نشست پذیری زیاد، خاک‌های مسأله دار بستر مثل خاک‌های متورم، بالا بودن سطح آب زیر زمینی و در مجموع برای عبور از لایه‌های سطحی ضعیف استفاده می‌شود. طراحی بهینه این سیستم از پی‌‏ها با تکیه بر دانش فنی و انجام آزمایش‌‏های میدانی میسر است. این شرکت با بهره‌‏گیری از دانش فنی دانش‏‌آموختگان ممتاز دانشگاهی، استفاده از نرم‏‌افزارهای روز در زمینه مدل‏‌سازی رفتار پی عمیق و همچنین تکیه بر آزمایش‌‏های میدانی بر روی شمع‏‌ها آماده خدمت‏‌رسانی در زمینه طراحی بهینه و نظارت اجرای سیستم فونداسیون عمیق می‏باشد.

  • طراحی سازه‏ای و ژئوتکنیکی شمع (تک شمع، گروهشمع و سیستم رادیه شمع)
  • آنالیز قابلیت کوبش شمع
  • اجرایشمع‏های کوبشی و شمع‏های درجا
  • انجام آزمایش‏های بارگذاری دینامیکی و استاتیکی شمع